U76 Neo

Pojas za bedra i butine sa 2 tačke

Karlica je ključna kod održavanja pravilnog stava, ona odlučuje o položaju glave, trupa i esktremiteta.

Pravilan stav:

  • prirodan položaj kičme i glave,
  • horizontalan položaj karlice,
  • ramena su nježno povučena u odnosu na karlicu.

Da bi postigli pravilan stav, primjenjuje se različite metode, jedna od osnovnih je upotreba odgovarajućih pojaseva za butine, koji garantuju pravilan položaj karlice, sprječavaju njeno pomjeranje i uvrtanje, što je glavni razlog nastanka deformiteta kičme.

U76Neo - pojas sa dvije tačke, za osobe sa slabim mišićima. Prikladan za osobe sa kifozom i pomjeranjem karlice nazad. Takve osobe vrlo često iskliznu se sa kolica, zato treba ih osigurati. Pojas sa dvije tačke je takođe odgovarajući za osobe sa uvrnutom karlicom, što je vrlo često kod skolioze. Pojas se koristi da bi se karlica privukla sjedištu i naslonu.

Pojasevi su izrađeni od visokokvalitetnog, perforiranog neoprena, pokrivenog sa jedne strane elastičnim najlonom, a sa druge lajkrom. Perforacije osiguravaju pravilnu ventilaciju.

NAČIN ODABIRA POJASA:

Treba izmjeriti širinu između većeg femura, kada osoba sjedi (širina bedara). Nakon toga izabrati veličinu prema navedenim dimenzijama, treba uzeti u obzir sklonost ka promjeni tijelesne težine, kao i odjeću.

S (18cm-28cm)

M (23cm-38cm)

L  (33cm-48cm)

 

NEOFLEX U76VermeirenVermeiren on youtube


© 2018 Vermeiren Group
RPR Antwerpen 0427 753 964