VECTOR 02

Pneumatski jastuk antidekubitalni sa stabilizacijom. Periv u mašini. Za osobe sa visokim rizikom dekubitusa (IV stepen EPUAP).,Antidekubitalni pneumatski jastuk sa stabilizacijom.

Ponekad je neophodno rasterećenje osjetljivog područja oko repne kosti. VECTOR O2 savršeno ispunjavu tu ulogu. Unikatni sistem komora osim toga osigurava udobnost, optimalnu zaštitu kože, savršeno vođenje nogu, kao i veću stabilizaciju karlice. U cijelini se pere u mašini, daje optimalnu higijenu, savršenu temperaturu, regulisanje vlage. Po potrebi Vector O2 osigurava bolju funkcijonalnost gornjeg dijela tijela, kao i proširuje raspon ramena kod aktivnih osoba. 

PERE SE U MAŠINI.

Sa higijenske tačke gledišta, veoma je bitno da se jastuk može oprati. Posebno tamo , gdje je problem inkontinencija. Problem je uklanjanje sadržaja jastuka prije pranja. Novi jastuk VECTOR O2 omogućava da se jastuk cijeli stavi u mašinu. Ćelije SmartCells, koje su ispun jastuka, ne moraju se uklanjati prije pranja. Zato je jastuk savršen u domovima za starija lica, kao i za svakoga, ko traži maksimalnu čistoću jastuka. Jastuk VECTOR O2 je prvi jastuk, koji se potpuno može oprati u mašini, bez korišćenja posebnih vreća za pranje.  

100% DISANJA I VENTILACIJE

Otvorena struktura jastuka VECTOR O2 osigurava 100% disanja i ventilacije. Korištenje jastuka, koji diše poboljšava kontrolu temperature i vlage, povećava udobnost i smanjuje sile trenja i pritiska na deformisana tkiva, što svakako smanjuje rizik od dekubitusa.

EFEKAT KUTIJE.

Jastuk ima rajferšlus na sredini. To omogućava bolje čuvanje zapremine, što efektu utiče na povećanje potpore i smanjuje rizik od proklizavanja ćelija SmartCells™  ispod korisnika. Efekat Kutije takođe omogućava terapeutima prilagoditi broj ćeilja (dodavanje ili oduzimanje, samo tada, kada je to neophodno), kada je korisnik na sjedećem položaju na jastuku.

UNIKANTNA KONSTRUKCIJA.

Vector O2 se sastoji odd 8 komora, svaka ima posebnu ulogu. Zahvaljujući unikatnoj konstrukciji, jastuk osigurava efikasan raspored pritiska, što daje jastuku ulogu antikubitalnog jastuka. Anatomski formirana površina sjedišta osigurava visok nivo stabilizacije i optimalnu potporu sjedenja. Ćelije SmartCells imaju specifičan oblik i građu, što na optimalan način osigurava efikasnost. Od oktobra 2017. godine jastuci imaju garanciju izdržljivosti

UDOBAN JASTUK ZA SUŠENJE.

Na zadnjoj strani jastuka se nalazi posebna zakačka. Ona se koristi za kačenje jastuka VECTOR O2 nakon pranja. Zakačka takođe ima i dodatnu ulogu, omogućava pravilno stavljanje vanjske presvlake na jastuk, kao i orijentaciju, gdje je zadnja, a gdje prednja strana jastuka.

POSEBNA VANJSKA PRESVLAKA 02.

Jastuk VECTOR O2 se prodaje sa dvije vanjske presvlake. Presvlake su izrađene od elastičnog materijala, koji diše i obuhvata samo gornji dio jastuka invalidskih kolica. Donja strana jastuka je otvorena, kako bi se omogućio slobodan protok vazduha na konstantan način. To označava potpunu ventilaciju i udobnost za korisnika. Uz jastuk se dostavlja dvije presvlake - jedna je uvijek čista.

Jastuci VECTOR O2 su dostupni u dvije debljine 6 cm i 10 cm.

Dodatne prednosti:

 • anatomski oblik jastuka,
 • optimalno ronjenje i stabilizacija,
 • udobnost i savršen raspored pritiska,
 • savršeno postavljanje u pravilan položaj butine,
 • savršena stabilizacija karlice,
 • mala težina: 500g -850 g, zavisno od dimenzije,
 • izdržljivost do 250 kg.,
 • jednostavna upotreba,
 • lako odražavnje čistoće,
 • izuzetna trajnost,
 • nema potrebe pumpanja i povremene provjere pritiska.

Pobliže pogledajte fenomenalnu tehnologiju​  VICAIR ® >>

VICAIR VECTOR O2VermeirenVermeiren on youtube


© 2018 Vermeiren Group
RPR Antwerpen 0427 753 964